20:54 
 
 
  Ihastuttava blogiyhteistyö Tikkurilan kanssa inspiroi minut tarttumaan pensseliin ja maalaamaan uutta ilmettä
lastenhuoneen kalusteisiin. Kerrossängyn maalipinta oli kolhuinen ja väri vihertävän valkoinen,liian tunkkainen lastenkammariin.
Maaliksi valitsin Helmi kalustemaalin.
Värin päättäminen ei ollutkaan se helpoin juttu. Sävyjä on niin paljon ja kalusteita ei tule ihan heti maalattua uudestaan. Pitkän mietinnän jälkeen päädyin  sävyyn G503 Kalla.

 Ensin maalasin sängyn yhden kerran Helmi pohjamaalilla ja sen jälkeen kaksi kertaa kalustemaalilla.
Kerrossänky sai uuden raikkaan ilmeen ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen.
 Maalarin apulaisena toimi pieni nelivuotias joka maalasi arkun ihan itse.
Se maalattiin vain kertaalleen pohjamaalilla,tarkoitus olikin jättää se kuluneen valkoiseksi.

Maalauksen innoittamana huoneen järestys vaihtui ja vanhin lapsista muutti omaan pikku soppeensa.
Näin saimme jaettua huoneen kahteen osaan sängyn avulla. Poikaki sai viimein sen "oman" huoneen,samoin esikoululainen tytön tylleröinen.
Pojan puolelle laitettiin hänen omat lelunsa,liitutaulu,arkku sekä vanhat pöytä ja tuoli.
Tytön puolesta tehtiin ihanan hempeä ja tyttömäinen,juuri sellainen kuin hän toivoi.
Siitä kuvia myöhemmin.
*
Kuinka helpolla sitä saakaan uutta ilmettä vanhoihin huonekaluihin maalaamalla.
Itse mietin aina ennen uuden ostoa voisinko hyödyntää vanhaa ja olemassa olevaa.

Lähestyvä joulu saa minut innostumaan pehmeistä materiaalesta ja kaiken moisesta väsäämisestä.
Niinpä lauantana talon kylppäri sai ihanaa uutta ilmettä ja tänään kaikki vanhat viltit muuttui tyynynpäällisiksi. Vielä on pinossa pari villapaitaa joita en käytä ja nekin on ajatuksena ommella uutta käyttötarkoitusta varten.
*
Mitä teidän joulun odotukseen kuuluu?
Jokos on kaikki valmista joulua varten?
Meillä on lahjat ostettuna,jouluruat odottaa vielä tekijää,samaten siivous. Ne onkin viisaampi tehdä vasta loppuviikosta. Leipomuksia teen hiljalleen pitkin viikkoa.
Ihana tämä joulunalus viikko,täynnä kutkuttavaa odotusta!
 <3
Ihastuttavaa viikkoa myös teille!

You Might Also Like

14 kommenttia

 1. Ihanan valoisa huone! Tykkään myös noista mustista seinistä. Meillä on miehen kans hirvee vimma maalata telkkuhuoneesta yks seinä mustaksi, saas nähdä miten käy.
  Ja meijän K:lla oli joskus toi samainen tarrapuu. Se on ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustat seinät tuo yllättävän paljon tilantuntua huoneeseen. Ja aiemmin lastenkammarissa oli kaikki seinät valkoiset eikä lattia näyttänyt miltään,nyt korostuu kivasti. Tarrapuu on aivan ihana,vaikka välillä jo kyllästyttää,onhan se ollutkin siinä jo pari vuotta.

   Poista
 2. No ompa komiasti maalattu arkku. Ihana pikkumaalarin tuotos! Onpa teillä kotoista, tykkään. Kovasti.

  VastaaPoista
 3. Tulipa huippukaunista. Teillä on kyllä viehättävä lastenhuone ja ihmeellisen siisti :) Tuo on tosiaan jännä tuo musta seinä, että se tuokin tilantuntua eikä päinvastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! Lastenhuone on päivällä välillä kuin pyörremyrskyn jäljiltä,mutta yötä vasten jokainen kerää omat lelunsa. Ei tarvi yöllä kompuroida leluihin jos kipittiiää äitin ja isän viekkuun. :)

   Poista
 4. Kivan näköinen huone :) Meillä odottaa maalausta monta huonekalua, mutta kun ei oikein ole paikkaa missä tehdä pohjatöitä ja maalausta näin talvella.

  Jouluruat ajattelin minäkin tehdä loppuviikosta. Siivousta vähän tässä kerrallaan. Askarreltu ollaan lapsen kanssa kaikennäköistä. Kyllä se joulu näyttää tulevan! Mukavaa joulunalusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä maalsin lastenhuoneessa tuon sängyn,siksi aikaa muksut vaan viekkuun nukkumaan. Pienenmpiä projekteja toteuttan kodinhoitohuoneessa. Mut kyl olen alkanut haaveilemaan ihan omasta verstaasta missä saisi rauhassa tehdä ja projektit sais jäädä sinne aina odottamaan inspiraatiota.

   Poista
 5. Teillä on niin kaunis koti, joten tuli mieleeni saanko käyttää kuviasi koulutehtävääni? Kyseessä on tehtävä korjausrakennuskohteesta. Ei mene yleiseen jakoon, opettajalle vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kysyit,voit käyttää kuvia koulutehtävääsi :) Olen otettu tästä.

   Poista
 6. Hei, oi kuinka mukava, että löysin blogiisi...olen tyhmä blogin kirjoittaja ja en löytänyt mitään esittelyä blogistasi, missäpäin kotinne sijaitsee, enkä myöskään tiedä miten liittyä lukijaksesi? Kiitos kuitenkin, että vierailit luonani, joten löysin tieni tänne. Todella ihania kuvia kauniista kodista!
  X

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,minulla ei ole esittelyä blogistani kuin indiedaysin sivuilla. Koti sijaitsee eteläisessä suomessa,ja hei et ole laisinkaan tyhmä,tämäkään asia ei käy blogistani. :) Lukijaksi pääsee liittymään lisäämällä blogini bloggerisi kautta lukuluetteloosi. Siinä kysytään lukemisen tapa jossa voit valita luetko julkisesti tai nimettömänä. Tervetuloa blogiini!! <3

   Poista

Ajatuksia,terkkuja..? Kiitos ♥

Subscribe