Kevään sävyä seiniin savimaalilla

17:44

Lintutapetti on osittain peittynyt savimaalin alle. Domus Naturan  savimaali on minulle uusi ihastuttava tuttavuus. Hengittävä ja allergiaystävällinen maali sopii  mm. kivi-, rappaus-, puukuitulevy-, kipsilevy- ja puupinnoille. Täyshimmeä savimaali on anti-mikrobinen ja sopii siksi hyvin myös kellaritilojen pintakäsittelyyn. Maalipinta kestää pyyhkimistä nihkeällä liinalla. Maalin paras puoli hengittävyyden lisäksi on se, että sitä tarvitsee ostaa vain ja ainostaan yksi purkki, jonka voi sitten itse sävyttää mieleisekseen. Maali on luonnonvalkoinen ja pigmenttiä lisäämällä siitä saa sekoitettua itselle sopivan värin. Sävytys on helppoa ja sen mahdollisuudet on lähes rajattomat. Isosta purkista saa melkoisen määrän erivärisiä maaleja aikaan. Mielestäni tämän on myös todella ekologinen ja taloudellinen maali, kun ei jää ylimääräisi purkkeja nurkkiin pyörimään.  
Tarkemmat tiedot maalista löydät täältä Domus Classican sivuilta.

Sävytin luonnonvalkoisen värin sekaan aavistuksen mustaa pigmenttiä ja hiukan enemmän vanhaapunaista,näin sain pehmeän vaaleanpunaisen sävyn. Ihanan himmeä ja sopivan utuinen sävy, joka tuo tilaan valoa. Tykkään kovasti uudesta tunnelmasta. 

 Maalasin tapetin yhteen kertaan ja sain riittävän peittävän lopputuloksen. Maali on aika paksua ja siitä johtuen hiukan hitaampaa maalata tapetin päälle.  Sen olisi voinut ohentaa vedellä notkeammaksi,mutta silloin alla oleva tapetti olisi lähtenyt kupruilemaan. Tapetin irroittaminen maalauksen alta olisi ollut liian aikaa vievää puuhaa ja siksi päädyin maalaamaan sellaisenaan tapetin päälle. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja voinkin lämpimästi suositella maalia.
Oiva löytö vanhan talon omistajalle. 

Leppoisaa tulevaa viikkoa!


Anna-Reetta


You Might Also Like

0 kommenttia

Ajatuksia,terkkuja..? Kiitos ♥

Hae tästä blogista

Subscribe